Вітаю з новим весняним днем! Сьогодні 8 травня, п'ятниця. День пам'яті та примирення.  Завтра 9 травня - День Перемоги. Привітай завтра своїх близьких та рідних!

Побажай їм!

Зроби зарядку!

Урок "Читання". Продовжуємо тему "Травнева природа". Перевір свої результати тесту до оповідання Зірки Мензатюк "Іди, іди, дощику":
1)в; 2)а; 3)в; 4)а; 5)б.
На уроках з ЯДС ти знайомився із весняними святами. Серед них є дуже важливе свято - День матері, 10 травня. Послухай аудіоказку про хлопчика Андрійка. Подумай, поміркуй, зроби висновки.

Бережіть маму!

Відкрий підручник на с.136. Прочитай текст "Як ми вшановуємо наших мам" 2 рази. Перекажи батькам. Багато віршів написано про мам. Прочитай вірш В.Гринько  "Мама" ніжно, з любов'ю (с.136-137). Послухай ще один вірш А.Костецького "Все починається з мами".

Тепер прочитай вірш самостійно, виразно (с.137). Виконай завдання до віршів на с.137Прочитай або розкажи напам'ять один з цих віршиків мамі 10 травня. Це і буде твоїм Д/з.
Зараз відпочинь, попий водички.
Урок "Українська мова". Сьогодні урок з розвитку зв'язного мовлення. Присвячений він мамі. Приготуй підручник (Вправа 270, 271), зошит, ручку. Відкрий зошит,  відступи 1 рядок вниз, запиши:
8 травня
Розвиток мовлення
Вітальна листівка
Переглядай відеоурок і
все записуй в зошит. Будь уважним, пиши акуратно! Буду перевіряти текст вітальної листівки (відправиш роботу у вайбер).


Чекаю твою роботу в зошиті на вайбер. Д/з не буде. Відпочинь, порухайся, попий водички.
Урок "Математика". Перша тема уроку "Досліджуємо таблицю множення числа 4; таблицю ділення на 4". Приготуй підручник (с.126).
Склади таблицю множення числа 4.
- Які випадки множення числа 4 ти знаєш? Так, 4*2=8 (або 2*4=8) та 4*3=12 (або 3*4=12). 

- Як можна міркувати, щоб знайти значення решти добутків? Міркуй, виконуючи усно №2 на с.126. 
Прочитай таблиці, повтори по пам'яті. 

Друга сьогоднішня тема "Розв'язуємо задачі на збільшення числа на кілька одиниць". Приготуй підручник (с.127). Переглядай відео, роби зупинки, виконуй все усно.

Відкрий зошит , відступи 4 клітинки вниз, запиши:
8 травня
Домашня робота
Задача 3
Тепер прочитай задачу (с.127 №3), розкажи батькам. Перепиши в зошит короткий запис задачі з підручника . Далі запиши розв'язання:
1) 4*3=12 (стрічок) - всього потрібно.
2) 12-8=4 (стрічок) - не вистачає.
Відповідь: нарізали на 4 стрічки менше, ніж потрібно.
Тепер самостійно виконай в зошит №4 на с.126 за зразком:
16:4=4, оскільки 4*4=16
Відправ на вайбер цю роботу. Д/з не буде. Пограй з картками на засвоєння таблиць множення 2, 3, 4 (відео у вайбері). Відпочинь, попий водички, зроби гімнастику для оченят.
Урок "Російська мова". Тема "Читаю и рассуждаю. Хорошие поступки". Открой с.102, рассмотри рисунки, прочитай слова.
- К какому рисунку какие слова относятся?.. Да, к первому: подул ветер; весело разговаривали; увидел и засмеялся; сорвал шляпу; шёл по улице. Да, ко второму: поблагодарил; подняла и подала.
- Составь связное высказывание под заголовком "Доброе дело само себя хвалит". Расскажи родителям. Оцени поведение детей.
Послушай рассказ В.Осеевой "Просто старушка".

Оцени поступки детей. Прочитай другой рассказ В.Осеевой "Задача"  в учебнике на с.103. Сравни поведение  мальчиков из двух рассказов. 
- Как ты думаешь, какие правила не усвоил мальчик из рассказа В.Осеевой "Задача"?
Запомни народную мудрость:
Худо тому, кто не делает добра никому.
Добра желаешь - добро и делай.
Д/з на среду будет таким: с.102-103 читать, тетр.(с.102-103 письменные задания). Отдохни, попей водички.
Урок "Технології". Сьогодні робимо листівку для мами на День матері. Приготуй картон, кольоровий папір, ножиці, клей. Дивись відео, обирай листівку і роби її. Пам'ятай правила безпеки. Готову листівку підпиши (візьми вітання із зошита з мови), відправ на вайбер. Приготуємо для наших мам яскраву виставку з листівок на "стіні". 

Сьогодні ти - Молодець! Попереду 3 вихідних дня. Привітай всіх зі святами. Вітаю тебе і твою родину із прийдешніми святами! Бережіть себе! До зустрічі у вівторок!
Made with Padlet

Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

22 травня, п'ятниця

14 травня, четвер