Доброго ранку, дорогий друже! Скінчились твої канікули і ми продовжуємо наше дистанційне навчання. Сподіваюсь, ти добре відпочив! Переглянь, будь ласка корисну інформацію.



А зараз співай і рухайся!


Починаємо наш перший урок ЯДС. Спочатку запиши в зошит на с.31 спостереження за погодою. Молодець! Продовжуємо наше п'яте дослідження "Людина і природа навесні". Ми спостерігали за змінами в живій природі. Розглянули зміни в житті рослин. Сьогоднішня тема: "Які комахи з'являються першими навесні?" Згадай весняні явища в житті рослин:
- сокорух;
- набухання бруньок;
- цвітіння.
Із цвітінням рослин з'являються перші комахи. Чому? Подивись і послухай.
Почитай с. 112. Давай замислимось, що станеться на землі, якщо зникнуть комахи? Так, природа загине, бо комахи є поживою для інших тварин; запилюють рослини; деякі, наприклад, сонечко, знищують комах-шкідників. А тепер дай відповідь на запитання "Яке весняне явище відбувається у житті комах?" Так, це - масове розмноження комах та збільшення їхньої чисельності. Ну, а зараз почитай та відгадай загадки про комах на с.113. Молодець! Відпочинь, попий водичку. 💃
Наш другий урок "МАТЕМАТИКА". На початку уроку порахуємо усно в межах 100. Відкрий с.112 №6. Ти бачиш вирази з іменованими числами. Результати також будуть іменовані. Обчисли перші два стовпчики. Поясни батькам способи дій. Молодець!
Нагадаю тобі, що ми вивчаємо арифметичні дії множення та ділення. Сьогодні досліджуємо взаємозв'язок множення та ділення. Відкрий с.112 №2. Серед виразів знайди та обчисли вирази на множення. Яка дія допоможе? Так, додавання. Що означає 14*3? Так, по 14 взяти 3 рази або 14+14+14=42. Отже, 14*3=42. Тепер так само обчисли наступні вирази на множення. Молодець! Тепер - вирази на ділення. Яка дія допоможе знайти результат? Так, віднімання. Що означає 32:8? Так, скільки разів в число 32 вміщується по 8 або 32-8-8-8-8=0. Отже, 32:8=4. Так само обчисли наступні вирази на ділення. Молодець!
Дію ділення можна перевірити дією множення. Спитай себе: якщо по 8 взяти 4 рази, чи дістанемо 32? Перевір: 8+8+8+8=8*4=32. Отже, 32:8=4, тому що 8*4=32. Дії множення та ділення пов'язані між собою, як і дії додавання і віднімання. Згадай: до виразу на додавання можна скласти два вирази на віднімання. Розглянь формули з №3 на с.112:
а+в 
с-в=а 
с-а=в 
Так само і до виразу на множення можна скласти два на ділення. Розглянь ці формули з №3:
  а*в 
с:в=а 
с:а=в 
У третьому стовпчику дана числова рівність на множення: 12*2=24. Як скласти до неї дві рівності на ділення? Так, добуток 24 поділимо на другий множник - 2 і отримаємо перший множник - 12. Потім добуток 24 поділимо на перший множник - 12 і отримаємо другий множник - 2. Вийде стовпчик з трьох виразів: один - на множення і два - на ділення:
12*2=24 
24:2=12 
24:12=2 
Зрозуміло, як пов'язані дії множення та ділення? Повправляйся на с.112 №4, попрацюй усно з чотирма виразами. Спирайся на формули з №3. Ти впорався! Чудово! Відпочинь!💃 Виконай зарядку для очей!
Третій урок ІНФОРМАТИКА. АНГЛІЙСЬКА МОВА. Ти вже знаєш, як працювати на цих уроках. Чи не так? Удачі!
Четвертий урок МУЗИЧНЕ МИСТЕЦТВО. Продовжуємо знайомство із симфонічною казкою С.Прокоф'єва "Петрик і Вовк". Згадай: кожний музичний інструмент, як і людський голос, має своє забарвлення - тембр. У казці різні інструменти, залежно від тембру, передають тему героїв. Ти пам'ятаєш з минулого уроку (с.85): тему Петрика виконувала скрипка, а пташки - флейта. Кого ж іще зустрів Петрик? Відкрий с.88, почитай, розглянь ілюстрації. А тепер подивись і послухай.


Який інструмент виконує тему Качки? Так, гобой. Чому? А тему Киці? Так, кларнет. Чому? Виконай завдання від Сови на с.88-89. А зараз повтори пісню "Зацвіла в долині.." (с.85) і заспівай батькам.
Молодець! А як би і мені тебе почути? Скинь відео у вайбер! Тепер за QR-кодом на с.89 можеш подивитися уривок вистави Британської Королівської балетної школи за казкою С.Прокоф'єва "Петрик і Вовк". Приємного перегляду!
Це всі наші уроки на сьогодні. Ти добре попрацював! Виконай домашнє завдання, що задано до 8 квітня, відправ фото на вайбер. Чекаю аплікацію та Родинний проєкт. До зустрічі у вівторок!👋

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

22 травня, п'ятниця

14 травня, четвер