Вітаю тебе, друже! Сьогодні вівторок 14 квітня. Спочатку корисна інформація для твого здоров'я і здоров'я твоїх близьких.

Тепер зарядись енергією на день.

Перший урок "ЯДС". Запиши свої спостереження за погодою у зошит на с.31. Продовжуємо наше п'яте дослідження "Людина і природа навесні". Ти вже зробив чимало відкриттів у світі природи. Якими вони були у неживій природі? Пригадай!

Сьогодні перевіриш свої знання про весняні явища в живій природі. Переглянь с.109-114. Пригадай! Тепер виконай тестову роботу "Весна у живій природі" за кодом 363404 і посиланням join.naurok.ua. Виконай до 20.00 16 квітня. Удачі! Тепер відпочинь, розімнись.

Другий урок "ІНФОРМАТИКА", "НІМЕЦЬКА МОВА". Виконай завдання своїх вчителів.
Третій урок "МАТЕМАТИКА". Почни з асиметричної гімнастики "Сніговик". Це весело і корисно для мозку!

Продовжуємо вивчати арифметичні дії множення і ділення. Розв'яжи задачі на множення. Приготуй додатковий зошит.


- Яке число буде першим множником в цих задачах? Подумай: по скільки грибків (по скільки мішків) треба взяти? Склади вирази та обчисли. Тепер задачі на ділення.

- Що шукаєш в першій задачі? Так, "по скільки кружків в кожному з 3 рядів". Отже, ділиш "на 3". Запиши вираз, обчисли. Не забудь записати міри! (кружків)
- Що шукаєш в другій задачі? Так, "скільки разів(відвідувачів) по 2 книги вміщується у 16 книг". Отже, ділиш "по 2". Запиши вираз, обчисли. Не забудь записати міри! (відвідувачів). Зараз трошки відпочинь, зроби гімнастику для оченят.

- Сьогодні починаєм досліджувати таблиці множення і ділення. Це всі випадки множення і ділення однозначних чисел. Їх треба знати, щоб виконувати ці дії з будь-якими числами. Почнемо із найменшого однозначного числа - 2. Отже, наша сьогоднішня тема "Досліджуємо таблицю множення числа 2; таблицю ділення на 2" Випадки з числами 0 та 1 не розглядаємо. Чому? Так, виконуються за правилами (с.111, 113). Переглянь відеоурок. Зупиняй відео, роби записи у свій додатковий зошит.
Відкрий підручник на с.118, у №4 знайди таблиці множення числа 2 та ділення на 2. Прочитай, запам'ятай! Розкажи батькам. МОЛОДЕЦЬ! Відпочинь. Попий водички.
Четвертий урок "УКРАЇНСЬКА МОВА". На початку уроку повторимо теми "Частини мови" та "Речення". Пограй у гру "Так - Ні". Попроси батьків читати твердження, а сам плескай у долоньки, якщо з ним згодний.
У, по, біля, над, на - службові слова.
Олег, білка, ластівка, Оленка - дієслова.
Іменники відповідають на питання: Скільки?, Котрий?.
Ми йдемо грати в боулінг! - це розповідне речення.
Продовжуємо тему "Текст". Згадай, що таке текст (с.95). Сьогоднішня тема "Деформований текст". Прочитай речення.
4. Птахи співають свої чарівні мелодії.
5. Просинаються тварини від свого зимового сну.
1. Прийшла зеленокоса весна.
3. Зацвіли перші квіти.
2. Все навколо ожило.
6. Весна - чудова пора року!
- Про що йдеться в кожному реченні? Так, про весну.
- Чи можешь цей запис назвати текстом? Ні?
- Чому? Так, речення розміщені не в правильній(логічній) послідовності.
Розташуй їх за номерами, що зліва. Тепер це - текст. Добери заголовок. Наприклад: "Весна" або "Чудова пора року". Ти тілько-що працював із деформованим текстом, виправляв або редагував його. МОЛОДЕЦЬ! Відпочинь, розімни оченятка!
А зараз відкрий підручник на с.96-97 і виконай разом з батьками Вправи 244 та 245 усно.
Незабаром кінець навчального року. Ми на уроках будемо повторювати все, що вивчали у 2 класі. Сьогодні повторимо тему "Звуки та букви", с.3-25. Переглянь. Згадай! Виконай тест "Звуки і букви" за кодом 250523 і посиланням join.naurok.ua до 20.00 17 квітня.
Ти добре сьогодні попрацював. МОЛОДЕЦЬ! Чекаю на вайбер д/з, що задано до 15.04, малюнок, аплікацію, аудіо або відео читання і переказу. Бережи себе та рідних! До зустрічі!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

22 травня, п'ятниця

14 травня, четвер