Вітаю вас, дорогі дітки і батьки! Сьогодні середа. Починаємо навчання.

Перший урок Читання. Продовжуємо тему "Ой весна, весна - днем красна". Весна багата на свята. Одне з них Вербна неділя. Чому неділя вербна? З якою рослиною пов'язане свято? Здогадався? Переглянь відео. Дізнайся про традиції, що пов'язані із святом Вербної неділі.



Тепер прочитай текст "Вербна неділя" на с.126 повністю. Задай питання батькам, якщо щось не розумієш. Читай вдруге абзацами по 2 рази і переказуй. На с.126-127 прочитай вірші 2 рази, обери один вірш і вивчи напам'ять. Розкажи батькам. Можеш викласти відео у вайбер.
Перевір себе. Виконай тестову роботу за змістом української народної казки "Як Квітень до Березня в гості їздив..." Завдання необхідно виконати до 26 березня 20:00 Код доступу 882165 за посиланням  join.naurok.uaУдачі!
Другий урок Українська мова. Продовжуємо тему "Речення". Ми вже познайомились з двома видами речень за метою висловлювання: розповідним і питальним.Яка їх мета? Повтори (с.82,85). Подивись відео із нашим знайомим Суржиком. Як він назвав останнє речення?


Суржик назвав останнє речення "запрошенням". Що ж це за група речень, у яких висловлюється запрошення? Подивись відео і познайомся з новим видом речень за метою висловлювання. Слухай уважно і з батьками за підручником с.86-87 все виконуй усно. Починаємо!

   
Ти - молодець!
Третій урок Математика. Продовжуємо знайомство із арифметичними діями множення і ділення. Сьогодні попрацюємо із діленням. Ділення - обернена дія дії множення. Тобто дія на знаходження одного з множників, коли знаємо добуток та інший множник. Розв'яжимо задачу на множення (с.106 №2 Задача2).
У хлопчика 3 купки по 5 рибин в кожній. Скільки всього рибин?
1 купка - 5 рибин
3 купки - ? рибин
Шукаємо добуток (суму однакових доданків), розв'язуємо:
5*3=15 (р.)
Це означає, що "по 5 рибин взяли 3 рази і отримали 15 рибин".
Тепер розв'яжимо обернену задачу, де знаємо добуток ( всього рибин) та перший множник (число рибин в одній купці), а шукатимемо другий множник (число купок або рази).
У хлопчика 15 рибин розкладені в однакові купки, по 5 у кожній. Скільки купок із рибинами?
1 купка - 5 рибин
? купок - 15 рибин
Щоб знайти скільки купок по 5 рибин, треба дізнатись скільки разів число 5 вміщується у 15. Кожний раз по 5 рибин - це 1 купка. Для цього будемо від 15 віднімати по 5 стільки разів, поки не отримаємо 0: 15-5-5-5=0 (рибин). Отже, в число 15 по 5 вміщується 3 рази, це і є число купок. Вираз на віднімання однакових доданків до нуля (на пошук разів - другого множника) замінюють коротким виразом на ділення: 15:5=3 (купок)
Прочитай правило на с.108. Зрозуміло? Давай знайдемо задачі, що розв'язуються діленням. Це задачі на с.104 №3.4. Прочитай задачі. А таким буде розв'язання:
15-5-5-5=0 (цукерок)                     8-2-2-2-2=0 (тістечок)
15:5=3 (дітей)                               8:2=4 (тарілок)
Результат дії ділення нам допоможе знайти дія віднімання. Повправляємось замінювати одну дію іншою, с.108 №3,4. Допоможу!
36-12-12-12=0                      45:9=5
36:12=3                                 45-9-9-9-9-9=0
Зрозуміло? Молодець! Повтори назви чисел при діленні, с.110. Ти впорався!
Четвертий урок Російська мова. Послушай "Песенку-азбуку" на стихи Б.Заходера. Найди стихотворение на с. 90.

 Выполни задание на с.90 со значком. Прочитай с.91. Выполнил задание со схемами? Проверь: первая схема - "ва си лёк", вторая - "тюль пан", третья - "под снеж ник". Предложения составил? Молодец!
П'ятий урок Образотворче мистецтво. Згадай тему Музичного мистецтва, с.85. Ми слухали уривки з симфонічної казки "Петрик і Вовк", знайомились з різними за тембром інструментами. Одним з героїв була пташка. Який інструмент грав тему пташки, згадав? Так, флейта. Послухай тему пташки у виконанні флейти.

Якою уявив собі пташечку? Сьогодні ми намалюємо пташку (с.84). Візьми альбом. Вибери варіант пташки. Намалюй контури олівцем, як показано. Розташуй пташку посередині аркуша, на всій площині. А тепер розфарбуй акварельними фарбами. У тебе все вийде! Свій малюнок можеш викласти у вайбер.
Ось і завершились наші уроки. Ти добре попрацював! До зустрічі!  👋

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

22 травня, п'ятниця

14 травня, четвер